Loading...
Pogosta vprašanja2020-10-09T15:14:26+00:00

Vivomixx se razlikuje od drugih izdelkov zaradi izjemno visoki vsebnosti bakterij (450 milijard v eni vrečki).

Vivomixx je mešanica 8 različnih bakterijskih sevov iz rodov mlečnokislinskih bakterij in bifidobakterij:

 • Streptococcus thermophilus,
 • Bifidobacterium breve,
 • Bifidobacterium longum,
 • Bifidobacterium infantis,
 • Lactobacillus acidophilus,
 • Lactobacillus plantarum,
 • Lactobacillus paracasei,
 • Lactobacillus delbrueckii subsp,
 • Bulgaricus.

Priporočen odmerek je 1-2 vrečki na dan.

Vivomixx lahko jemljete kadarkoli tekom dneva – kakor vam najbolj ustreza.

Ni nujno, je pa priporočljivo, da vzamete Vivomixx na prazen želodec.

Prašek Vivomixx raztopite v kozarcu vode, jogurtu, sadnemu soku ali katerikoli drugi hladni negazirani pijači. Dobro premešajte in takoj zaužijte. Vivomixx ne smete mešati oziroma uživati hkrati z vročo hrano ali pijačo.

Sevi mlečnokislinskih bakterij v Vivomixx so normalno prisotni v človeškem organizmu kot del naravne črevesne mikrobiote. Le pri manjšem številu oseb, ki so uživale Vivomixx, je v času uporabe prišlo do nabiranja plinov v črevesju ali do napihnjenosti trebuha.

Lahko. Odmerki morajo biti prilagojeni glede na težo otroka.

Uporaba v nosečnosti ni kontraindicirana, vendar svetujemo, da se posvetujete z vašim zdravnikom pred začetkom jemanja izdelka Vivomixx med nosečnostjo.

Mendes je švicarska družba s sedežem v Luganu. Družba Ewopharma d.o.o. na slovenskem trgu predstavlja njihov izdelek Vivomixx.

Za Vivomixx velja, da ga je mogoče jemati z vsemi vrstami zdravil. Če morate vzeti antibiotik naj preteče med zaužitjem antibiotika in praška Vivomixx vsaj 2 uri.

Ne, Vivomixx se na splošno ujema z vsemi živili, ki jih običajno uživate.

Vivomixx ne vsebuje sestavin iz mleka kot so mlečne beljakovine in mlečni sladkor (laktoza).

Zaprte vrečke v originalni embalaži lahko v hladilniku (pri temperaturi 2-8 °C) hranite do datuma, ki je natisnjen poleg oznake “Uporabno najmanj do” (“Best before”). Ta podatek je odtisnjen na spodnjem zavihku škatle z 10 vrečkami.

Če temperatura ne bo višja od sobne (do 25°C), bo izdelek uporaben 1 teden. Če pa ga boste hranili pri sobni temperaturi dalj časa ali pa bo tudi le za krajši čas izpostavljen hudi vročini, se število bakterij v izdelku lahko zelo zmanjša.

Ne, praviloma izdelka ni dobro prenašati pri temperaturi, ki presega sobno. Če nosite vrečke v zunanjem žepu povrhnjega oblačila, na primer površnika ali plašča, je to lahko še sprejemljivo pod pogojem, da tam ni pretoplo in vrečk ne hranite v žepu predolgo.

Ne, izdelek je potrebno hraniti v hladilniku.

Občutek napihnjenosti se lahko pojavi v prvih nekaj dneh po začetku jemanja Vivomixx. Če pride do napihnjenosti, boste morda morali zmanjšati dnevni vnos.

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Nastavitve zasebnosti
Nastavitve zasebnosti

Ko obiščete katero koli spletno mesto, le to lahko shranjuje ali pridobi podatke v vašem brskalniku, večinoma v obliki piškotkov. Tukaj nadzirate svoje osebne nastavitve za piškotke.

Ti piškotki so potrebni za delovanje spletnega mesta in jih ni moč onemogočiti.

Za pravilno delovanje spletne strani uporabljamo naslednje tehnične piškotke
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Onemogoči vse storitve
Omogoči vse storitve